Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil -Sarbatoarea Bisericii

DSCF1627

            Cu ocazia hramului Bisericii din comuna noastra va dorim tuturor spor in credinta nadejde si dragoste. Este un nou prilej de a ne uni si a lasa deoparte tot ce ne dezbina.

             La multi in Hristos Domnul !    Cu drag si dorinta de mantuire, Pr. Petru

Acest articol a fost publicat în Diverse. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil -Sarbatoarea Bisericii

  1. Ion Banica spune:

    Doamne ajută, Preacucernice Părinte Petru! Ziua de hram este pentru orice Sfântă Biserică şi pentru enoriaşii ei unul dintre cele mai mari praznice. Poate că noi credincioşii trecem adesea pe lângă această prăznuire cu prea multă indiferenţă. O socotim o slujbă ca oricare alta, o Liturghie ca şi toate celelalte din zilele închinate Sfinţilor Părinţi de peste an. Oare, aşa să fie? Credincioşii de demult simţeau altfel hramul. Să ne aducem aminte câtă bucurie simte norodul care ia parte la hramul Sfintei Mănăstiri Neamţu, aşa cum este descris de către marele povestiror Mihail Sadoveanu, în romanul “ Fraţii Jderi”!.. S-ar cădea ca la această prăznuire credincioşii satului să fie prezenţi cu acelaşi entuziasm ca la Sfintele Paşti, în noaptea Învierii. Să umple Sfânta Biserică, să forfotească prin curte şi în jur, pe stradă… Să nu încapă în sfântul lăcaş…Am citit că în limbile slave, de unde am luat cuvântul, chram înseamnă “casă, templu”. Aşadar hramul este ziua luminată, una din an, în care sfântul lăcaş, aşezământul retrăieşte clipa botezului, se întăreşte misiunea ocrotitoare sfântă şi veşnică. Iar în cazul nostru este vorba despre doi soli dumnezeieşti, unul al Legii, celălalt al darului şi al frumoaselor vestiri. Să fim mândri că stăm sub protecţia acestora. Dar să fim şi conştienţi, iar aceasta s-o dovedim printr-o trăire colectivă a întregului sat.Mai cu seamă că mesajul Dumneavoastră, Preacucernice Părinte, este unul de “ spor în credinţă, nădejde şi dragoste”, un prilej de înlăturare a dezbinării, a prea multei răceli a sufletelor… Să privim mai cu atenţie în partea dreaptă a iconostasului, la protectorii acestui sat în care ne-a fost dar să vieţuim.
    Scriu acestea în preajma unei alte sărbători, tot un fel de hram, acela al neamului românesc. La mulţi ani tuturor de 1 Decembrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>